Tuesday, December 18, 2012

Intro

Untitled Document

Selamat Datang Ke Jabatan Taman Laut Malaysia

Sunday, August 26, 2012

Hasief First Bank Account..


Langkah pertama dalam memupuk semangat menabung... :)



Selamat Hari Raya Aidilfitri

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua muslimin dan muslimat di luar sana...
Maaf zahir batin dari kami sekeluarga... :)

.... dah Syawal ke 9 baru nak buat ucapan... well... better late than never rite...

Wednesday, August 1, 2012

Kejadian Semalam

Kejadian semalam...
Mama sedang masak di dapur...
Terdengar pintu depan di buka.. Oh... Papa dan Hasief dah balik...
Pikir mama di dalam hati...

"Haaasssiiiieeffff... Mama kat dapur ni... Mei sini mei..."
A few second after, i saw my little boy walking towards me...
With open arms and of course smiling, he said..."Mamma..."

Aduh, gugur hati mama tengok senyuman itu..
Terus berhenti memasak, and bagi pelukan kasih sayang pada Hasief....

In my heart, i cried...
Oh baby, u are such a sweetheart..
Thank you Allah, for this wonderful life..

Monday, July 30, 2012

Iftar Ramadhan 1433H - Seoul Garden

Tak buat post untuk menyambut ramadhan..
Maaf, mama busy dengan persiapan ramadhan.
Jadinya, saya mengambil kesempatan ini  mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan AlMubarak..
Semoga kita beroleh kekuatan menunaikan rukun islam yang ketiga ini...
Alhamdulilah, setakat ni masih berpuasa penuh dan bertarawikh di malamnya...
Semoga tahun ni mama dapat berpuasa penuh, InsyaAllah....

Berbalik kepada tajuk kita...
Tahun ni, Iftar dimulakan dengan rakan-rakan pejabat papa Hasief...
Ke Seoul Garden, OU kita kali ni... Macam tahun lepas jugak..
Mungkin tahun depan kita perlukan tempat iftar yang baru pula...

Gerak dari rumah pukul 5 lebih.. Hasief, pengasuhnya dah siapkan..
Lepas amik Hasief, terus gerak ke OU...
Tapi, kesesakan lalu lintas amatlah membusankan...
Mama sangat bersyukur sebab selama ni tak mengalami masalah bila pergi dan balik kerja...
Sesekali jem tu adatlah kan....


On the way to OU... 2 bored faces.. Haha....

 Macam biasa, bila iftar ni manusia suka nak berebut-rebut bila amik makanan...
Tahun ni, alhamdulilah mama tak perlu bangun dan ambil makanan...
Semuanya diuruskan oleh papa...
Hasief tak bagi mama gerak....

Kali ni ramai jugak yang join sekali...

Oklah, malas nk menstory panjang-panjang... Jom layan gambar..


Hasief makan sayur-sayur dalam nasi goreng... Nasi-nasi itu diteraburkannya ke bawah...
Nasib baik mama tak kene kemas lepas tu kan.. Hehe


The food... Makan skit-skit, jangan gopoh-gopoh...


Papa and his ofismate...

Ada ramai lagi... Tapi tak sempat nak snap gambar...
Baru amik skit-skit, si Hasief dah nak rampas kamera...

Lepas makan, kita gi shopping kejap...
Sangat best bershopping hari kerja, sebab OU kosong je tak ramai orang...

Depan kedai Pumpkin Patch... Hasief dapat kasut di sini...
Lepas je try kasut, terus lari mencicit-cicit ke mainan ni...
Nah.. nah...
Perkataan yang Hasief sebut bila nakkan sesuatu....




Seronok main tekan-tekan sampai taknak duduk kat sini... Hummphhh

Monday, July 23, 2012

Pengalaman Pertama Hasief Ke Pantai dan Mandi Laut

Minggu lepas, kena pergi outstation ke Kuantan.. Ada bengkel dan macam biasa kene jadi Urus Setia..
Sebab bos sangat baik dan memahami, dapatlah satu bilik...
Apalagi, kita pon bercuti sambil kerja ke Kuantan...
Sambil tu boleh la menziarah Pak Long Hasief di Kuantan...

Walaupon dah banyak kali pergi Kuantan, tak pernah pon pergi Pantai Batu Hitam ni...
Sedangkan PBH ni dekat sangat laa dengan umah Pak Long....
Slalunya ke Kuantan, mesti nak terlajak ke Kemaman.. Makan sata...
Tapi, sebab kesian tengok Pak Long dan Mak Long nye mengemas rumah (sebab baru siap renovate dapur), kita lepak je kat rumah...
Petang-petang skit bawak Hasief ke PBH...

Dalam fikiran mama, ingatkan PBH ni macam Pantai Klebang kampung kesayangan mama...
So, kluar rumah bawak pamper ngan baby wipe je..
Sebab aim utama nak makan ABC...
Rupanya, tak sama langsung... PBH sangat cantik...
Terus rasa nak terjun....


Hasief keriangan nampak pantai...
Ingatkan dia takut nak jalan atas pasir, tapi langsung tak ye...
Kegembiraan dia bukan main lagi....


Terus je jalan tinggalkan papa...
Happy sangat...
Jalan sambil terjerit-jerit...
Jendul seluas-luasnya.. Lagi-lagi rambut kebelakang di tiup angin...
Jalan ditemani best friend Hasief, Abang Danish.. :)

 Bila tengok air surut, papa tanya "nak mandi kan Hasief ke... ?? Bawak towel??"
Mama pon dengan konpidennye cakap.."Mandikan je.."
Walaupon dalam kepala piki macam mana nak bersihkan Hasief nanti.. Huhu...

Terus bukakan baju Hasief, dan terus ke dalam laut... :)


Mula-mula tu teragak-agak nak mandi...
Lepas itu...


Tengok tu... Bukan main lagi gelaknyee...
Tiba-tiba dapat pool besar...
Enjoy sesangat....

Mandikan kejap je... Sbb dah petang..
Terus angkut Hasief, masuk public toilet...
Mandi ala kadar...
Pakai kan pamper dan baju je...
Seluar guna lap badan Hasief...
Nasib laa nak, nak mandi punya pasal kan... Hehehe...

Dah suda mandi, lepak minum ABC...
Kebetulan adik aku yang keje kat gebeng pon datang skali..
Lepak-lepak, minum-minum... Pastu balik...
Memang best sgt PBH ni.. Next time nak datang lagi...


Can u notice what is he doing??
Yup, main my handphone...
Kalau tak dapat, memang melalak nye keje...






Wednesday, July 4, 2012

Demam Nak Tumbuh Gigi...

Masa Hasief mula-mula tumbuh gigi dulu, takde pon demam...
Dia steady je macam mama dia... Hehehe...

Tapi lately, slalu pulak demam nak tumbuh gigi...
Last month sampai 2-3 kali ke klinik.. Sebab panas sangat..
Rupanya nak keluar gigi kapak yang besar dan comel...
Kesian anak mama...

Petang semalam, amik Hasief dari rumah BS...
Kakak bagitau badan Hasief panas...
Balik terus tampal coolfever dan bagi paracetamol...
Alhamdulilah sejuk skit...

Malam tadi panas balik badan Hasief...
Bila check ada sebatang gigi atas nak tumbuh...
Patutlaa demam... Sakit gusi yer nak....

Gigi sebatang dah keluar.. Nak keluar sebatang lagi..... :)

Sekarang ni gigi Hasief dah ada 7 batang...
Harap cepat laa sembuh... Tak mo demam lama-lama...

Mama.... Hasief sakit gigi... Help.....

** nampak tak gigi kapak itu... besarkan... :D